Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

Ingrid Betancourt este libera !!

Posted by Danny pe 3-iulie-2008

Ingrid Betancourt este libera !!Ingrid Betancourt, cea mai cunoscuta ostatica din Columbia, a fost eliberata impreuna cu trei angajati ai Departamentului American al Apararii.

Succesul nesperat a urmat unui raid spectaculos al fortelor columbiene, cea mai mare lovitura data pana acum miscarii rebele marxiste, scrie The Times.

Armata columbiana a fost cea care a anuntat eliberarea surpriza a fostei candidate la presedintie, devenita simbol international al ostaticilor din Columbia, in timpul celor 6 ani in captivitate.

Statele Unite au intampinat cu bucurie vestea ca trei americani au fost de asemenea eliberati.

Cei trei au fost capturati in 2003, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit, in cursul unei misiuni de eradicare a drogurilor.

Ministrul Apararii din Columbia, noteaza The Times, a precizat ca starea ostaticilor, intre care 11 columbieni, este foarte buna. Grupul a fost salvat din jungla din apropiere de San Jose del Guaviare.

Ingrid Betancourt, mama a doi copii, cu cetatenie dubla, columbiana si franceza, a fost rapita impreuna cu colega sa, Clara Rojas, pe 23 februarie, in timp ce faceau campanie pentru prezidentiale, intr-o zona periculoasa, din apropierea zonei controlate de rebeli.

Operatiunea de eliberare a ostaticilor este cea mai serioasa lovitura data pana acum Fortelor Armate Revolutionare din Columbia.

Rebelii au retinut pana acum circa 40 de ostatici importanti, in speranta ca vor reusi sa obtina eliberarea celor 500 de activisti ai lor, aflati in inchisori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: