Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

Drapelul României de la Aarhus, în Guiness Book!

Posted by Danny pe 27-iunie-2008

Drapelul RomanieiUriaşul steag al României, desfăşurat la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Aarhus (Danemarca), din 2006, care măsoară 6 m x 9 m, a fost omologat de către Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai mare steag „indoor” din lume, informează Rompres.

Desfăşurat de suporterii echipei României, coordonaţi de tatăl gimnastei Sandra Izbaşa, uriaşul steag românesc a dominat tribunele Campionatele Mondiale de gimnastică de la Aarhus, din anul 2006.

În imaginea alăturată vă prezentăm o fotografie a tribunei româneşti de la Aarhus, în care a fost surprins şi clasamentul final al competiţiei pe echipe. La acea ediţie a Mondialelor, România a ratat obţinerea unei medalii la concursul pe echipe după 25 de ani de succese.

Academia recordurilor Mondiale, cu sediul în SUA, este cea mai mare organizaţie care înregistrează recorduri din toate domeniile, la nivel mondial.

Din România, au fost omologate, printre altele, recordurile Nadiei Comăneci (cele mai multe note de 10 la Olimpiada de la Montreal), ale antrenorilor de gimnastică Octavian Belu şi Mariana Bitang (cei mai de succes antrenori din lume), precum şi Palatul Parlamentului (cea mai mare, mai grea şi mai scumpă clădire administrativă).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: