Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

Top 3 amenintari informatice ale lunii mai 2008 in Romania

Posted by Danny pe 4-iunie-2008

Analistii BitDefender au anuntat astazi rezultatele unei statistici derulate cu privire la cele mai raspandite amenintari informatice pe calculatoarele personale ale utilizatorilor din Romania.

Pe primul loc in acest top, cu un procent de infectare de 3.96%, gasim Trojan.Clicker.CM, troianul care afiseaza reclame prin deschiderea de ferestre noi in browsere. In acest scop, troianul foloseste o serie de trucuri pentru a putea „ocoli” antivirusul Norton, daca acesta e instalat in prealabil pe calculatorul vizat.

Pe locul doi se afla Trojan.Js.Wonka.UQ, cu 2.85% procent de infectare, care este un script Java ce poate infecta calculatoarele printr-o simpla vizitare a unei pagini web care il contine, daca browser-ul folosit este vulnerabil. In momentul executarii scriptului Java, troianul downloadeaza si executa alti virusi, deschizand usa tuturor altor amenintari posibile.

Pe locul trei il gasim pe Win32.Jeefo.A, cu un procent de 2.40%, un virus aparut in 2003 care infecteaza fisiere si care e periculos nu numai prin raspandire, ci si prin faptul ca printr-o greseala de programare, anumite tipuri de fisiere, odata infectate, sunt iremediabil corupte si nu se mai pot recupera date din ele.

„Prezenta lui Jeefo.A in topul nostru arata cat de raspandita este practica de a partaja fisiere in retea in Romania. Virusul se raspandeste prin fisierele infectate, lipsa unui antivirus pe multe calculatoare facand ca acesti virusi sa nu poata fi eradicati”, a declarat Sorin Dudea, Seful laboratorului de analiza de virusi BitDefender.

Pentru mai multe detalii referitoare la virusii aflati in circulatie va invit sa vizitati Centrul de Securitate BitDefender .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: