Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

Apel pentru China

Posted by Danny pe 20-Mai-2008

In data de 12 mai a.c., cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in sud-vestul Chinei:
– peste 28.881 de persoane decedate
– mai mult de 198 346 de persoane ranite
– 4,8 milioane de persoane au fost deplasate intern
– 15,61 milioane de case au fost avariate
– 3,13 milioane de case au fost distruse

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta.

Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni este de 12.431.215 euro.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza „Apelul pentru China”.
Am initiat campania Apel pt China pentru a veni in sprijinul Crucii Rosii Chineze pentru asistarea victimelor acestui dezastru natural. In acelasi timp, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca si Romania este expusa la risc seismic iar populatia trebuie pregatita pentru a reactiona cat mai eficient in astfel de situatii” – Mihaela Goana, presedintele Crucii Rosii Romane.
In paralel cu apelul de colectare de fonduri, Crucea Rosie Romana desfasoara, in parteneriat cu Petrom, Campania nationala de pregatire a populatiei pentru dezastre. In eventualitatea producerii unui dezastru natural, trebuie sa fim pregatiti sa actionam corect in vederea reducerii numarului de victime. Populatia Romaniei trebuie sa-si insuseasca cultura reactiei la dezastre. www.preveniredezastre.ro

Incepand din 19 mai, in principalele orase ale tarii vor fi amplasate corturi de Cruce Rosie, unde se vor distribui materiale informative privind modalitatile prin care se pot face donatii si brosuri privind pregatirea populatiei in caz de dezastru.

Fondurile colectate prin campania „Apel pentru China” vor fi utilizate de către Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru acoperirea necesităţilor imediate ale persoanelor afectate, conform normelor internaţionale de transparenţă financiară.

Se vor elabora raportări financiare regulate, pe care Crucea Rosie Romana le va prezenta public.

“Ii rog pe cei care au posibilitatea, fie ca sunt din sport, fie ca sunt oameni de afaceri, sa doneze si in euro, si in dolari, chiar si in lei. Gestul conteaza foarte mult. Ganditi-va ca e un lucru tragic” – ILIE NASTASE

“Am vazut atat de multi parinti disperati pentru ca au ramas fara singurul copil. Am vazut copii care-si plang prietenii. Este ceva ingrozitor. De multa vreme nu am mai vazut niste imagini care sa ma socheze intr-un asemenea fel. Cred ca toti romanii ar trebui sa faca ceva pentru a-i ajuta pe acesti oameni disperati. Este foarte buna initiativa Crucii Rosie Romane. Doamne fereste sa se intample un asemena cutremur la noi, chiar si mult mai slab, pentru ca dezastrul ar fi de absolut aceleasi proportii. Haideti sa facem ceva, noi, ziaristii!” – ANDREEA ESCA

“Crucea Rosie este prezenta peste tot unde e mai multa nevoie de un astfel de ajutor. Romanii sunt un popor sensibil care pot ajuta aceasta situatie din China. Romanii au un sentiment mult mai profound ca alte popoare la nenorocirea altora. Poate pentru ca avem trecutul istoric pe care-l avem. Din pacate aceste lucruri se intampla. Incercam oarecum sa alinam suferinta acelora care au ramas dupa aceasta nenorocire. Ma adresez presei: nu atat cei 2 eur, ci faptul ca suntem constienti ca cineva in lumea asta are mai multa nevoie de ajutor decat avem noi.” – ION TIRIAC

„Cand am vazut dezastrul produs de inundatiile din 2006 am avut reactia imediata de a organiza campania „Vedete pentru sinistrati”. Ati venit alaturi de mine si ati participat personal la o actiune fara precedent. Atunci am inteles impreuna ce mult conteaza sa vrem, sa putem si sa reactionam imediat. Va chem din nou in ajutorul celor ramasi fara adapost, fara trecut, fara amintiri, fara familii – victimele cutremurului din China. Omenia nu are granite, iar din darul nostru poate ca nu se face rai acolo, dar sigur se face iadul suportabil, macar pentru copii chinezi. Crucea Rosie Romana si eu va chemam sa devenim o echipa de salvare. Rog jurnalistii romani sa faca echipa cu noi – ajutati-ne sa comunicam coerent si eficient care sunt prioritatile. Stiu cat de multe vedete sunt oameni minunati, asa ca le cer din nou sprijinul. Stiu cat de multe companii de succes si-au dovedit responsabilitatea sociala si grija pentru comunitate, de aceea le cer participarea pretioasa. Stiu cati oameni necunoscuti au suflete frumoase- ii astept, alaturi de Crucea Rosie” – MIHAELA RADULESCU.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: