Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

DHL International Romania a plantat 450 de copaci in Valcele, judetul Calarasi

Posted by Danny pe 15-Aprilie-2008

50 de angajati ai companiei DHL International Romania au participat ca voluntari la ultima zi a campaniei de primavara de plantare de copaci din comuna Valcele, judetul Calarasi. Aceasta actiune a avut loc pe 12 aprilie, si a constat in plantarea unui numar de 450 de copaci, achizitionati de DHL, folosind fondurile stranse prin programul de mediu „Salveaza padurea”.

„Salveaza padurea” este un program de mediu prin care DHL stimuleaza colectarea hartiei de catre partenerii si clientii sai si folosirea fondurilor stranse pentru achizitionarea si plantarea de copaci. in cadrul acestui program, DHL pune la dispozitia partenerilor implicati urmatoarele facilitati: cutii speciale pentru colectarea hartiei, postere cu mesajul principal al programului referitor la necesitatea reciclarii, fluturasi care se distribuie angajatilor pentru a face cunoscut programul si beneficiile lui.

„Prin programul „Salveaza padurea” dorim sa facem cunoscut mediului corporatist din Romania faptul ca mediul inconjurator este cel care sufera de fiecare data cand uitam sau ignoram reciclarea hartiei folosite. Mai multa hartie reciclata inseamna mai multi copaci plantati. in acest mod, adresam o invitatie tuturor companiilor de a se implica in actiuni de voluntariat pentru mediu, mai ales daca fac parte din strategiile lor anuale”, a afirmat Dana Franti, Quality & Environment Manager DHL International Romania.

„Achizitia celor 450 de copaci si implicarea personala a angajatilor DHL in campania de plantare fac parte din parteneriatul DHL cu asociatia „Viitor Plus” pentru programul „Adopta un copac”. Prin acest program, asociatia isi propune sa impadureasca un teren agricol slab productiv de 39 ha in comuna Valcele, judetul Calarasi.

Speciile de copaci plantate – stejar, pin, cer, garnita, frasin, mojdrean, dud si salcioara – sunt adecvate tipului de sol din zona si au fost selectate pentru a preveni eroziunea solului si alunecarile de teren”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis ziarului financiar exclusiv electronic http://www.SMARTfinancial.ro.

„Protectia mediului este una dintre prioritatile DHL Romania, inclusa in strategia noastra corporativa. Am raspuns solicitarii Asociatiei „Viitor Plus” de a ne implica in programul foarte ambitios pe care l-au conceput, deoarece judetul Calarasi este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii, avand 4% rata de impadurire comparativ cu 20% media pentru zona de campie. Plantarea celor 450 de puieti este primul pas spre nasterea unei paduri, ce va aduce numeroase beneficii de mediu si economice”, a adaugat Dana Franti, Quality & Environment Manager DHL International Romania.

DHL International Romania este parte a Deutsche Post World Net, liderul pietei mondiale de curierat expres international, terestru si aerian si numarul 1 mondial in transport cargo naval si logistica contractuala. DHL ofera o gama completa de solutii personalizate – de la expedieri expres de documente pana la managementul lanturilor de distributie. Cu peste 4,2 milioane de clienti, reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. DHL a inceput sa opereze in Romania din anul 1984, fiind prima companie de curierat aerian rapid international reprezentata la noi.

Sursa: SmartFinancial

Anunțuri

Un răspuns to “DHL International Romania a plantat 450 de copaci in Valcele, judetul Calarasi”

  1. Danny said

    Dupa ce aseara am vazut la TV un reportaj despre defrisari masive ale padurilor din Voronet si alte zone din Romania, acest articol parca ma unge pe suflet. Uite ca mai sunt si unii carora le pasa. Un exemplu bun si de urmat!

    Danny

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: