Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

Misterul si unicitatea trabucurilor cubaneze

Posted by Danny pe 13-aprilie-2008

Era 6 februarie 1962 cand John F. Kennedy i-a ordonat secretarului sau de presa, Pierre Salinger, sa-i cumpere o mie de trabucuri cubaneze marca `H. Upmann`. A doua zi de dimineata dupa ce tigarile i-au fost livrate, presedintele american a dat o propunere de lege ce impunea un embargo economic Cubei, care facea imposibila importarea de bunuri din aceasta tara, inclusiv a vestitelor si mult apreciatelor trabucuri. Acest lucru le-a facut si mai dorite si mai misterioase, in special in ochii americanilor, carora le este imposibil sa le achizitioneze legal, embargou-ul fiind valabil si astazi.

Desi comertul cu trabucuri de lux din Nicaragua, Honduras si Republica Dominicana a crescut fulminant in ultimii ani, tot cele cubaneze sunt recunoscute a fi cele mai bune din lume.

Probabil ca reputatia pe care acestea si-au castigat-o se datoreaza in mare parte climatului unic si solului fertil din Pinar del Rio, una dintre cele mai renumite regiuni cubaneze de cultivare a tutunului.

Oraselul San Juan y Martinez, situat pe coasta sudica a acestei zone, este cunoscut prin faptul ca produce cel mai calitativ tutun din tara. Printre cubanezi acesta a fost supranumit `Mecca tutunului`.

Toate tigarile din tara lui Castro sunt produse si distribuite prin compania Guvernului, `Cubatabaco`, in timp ce exportul este asigurat de o ramura a acestei mari firme, `Habanos SA`.

`Cubatabaco` produce diferite marci de tigari, printre care si cunoscutele Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta sau Quintero. Dintre acestea, Cohiba sunt cele mai renumite.

Pana in 1982 numai Fidel Castro si cativa inalti functionari ai Partidului Comunist aveau acces la ele. Acestea sunt rulate manual si sunt facute din cel mai bun tutun. Ceea ce le face unice este faptul ca sunt supuse la trei runde de fermentatie in butoaie.

La fel de cunoscute, desi mai ieftine si mai putin bune, sunt si trabucurile Romeo y Julieta, despre care se spune ca ar fi fost preferatele primului ministru britanic din timpul celui de-al doilea razboi mondial, Winston Churchill.

Se pare ca cea mai buna modalitate de a cumpara trabucuri cubaneze este sa mergi chiar la sursa.

Daca vei face acest lucru atunci trebuie sa ai grija sa le cumperi numai de la distribuitori autorizati, pentru a avea siguranta ca sunt sigilate si etichetate corespunzator.

Daca vrei sa aduci tigarile cu tine in tara ar trebuie sa rogi comerciantul sa-ti completeze un act oficial `Habanos SA`, care va contine seria si numarul pasaportului tau.

Daca nu vei face acest lucru, atunci ai mare sanse ca trabucurile sa-ti fie retinute la intrarea in tara. Ar fi pacat, nu? Mai ales ca sunt atat de scumpe, rare si bune…

Sursa: AskMen

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: