Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

1,5 miliarde de euro pentru eoliene

Posted by Danny pe 19-martie-2008

Eoliene Proiectele de investitii in producerea de energie din surse eoliene anuntate pana in acest moment valoreaza 1,5 miliarde de euro.

„Exista interes foarte mare din partea investitorilor romani si straini in realizarea de investiii in domeniul energiilor regenerabile, indeosebi in cea eoliana. Investitori importanti, precum grupul spaniol Iberdola, grupul Enel, dar si altii, si-au anuntat intentia de a dezvolta proiecte in energie eoliana in valore de aproximativ 1,5 miliarde euro”, a afirmat Gabriel Baleanu, expert in Ministerul Economiei si Finantelor.

Printre companiile care au anuntat astfel de intentii se mai numara Electrica, Eviva, subsidiara a grupului portughez Martifer, CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Verbund (Austria).

La sfarsitul lunii februarie, operatorul sistemului de transport al energiei Transelectrica a anuntat ca a primit cereri de racordare la retea a 4.000 MW instalati in turbine eoliene, reprezentand 25% din puterea totala la nivel national, valoare care insa depaseste posibilitatile retelelor existente. Din acest motiv, compania a apreciat ca pentru inceput vor putea fi integrati in sistem pana la 1.500 MW.

Sursa: Ziarul Financiar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: