Blog @ Daniel Stoenciu

coltul meu pe internet..

O poveste.. nu trista, FOARTE trista!

Posted by Danny pe 14-Martie-2008

Gazeta a aflat de drama cehului Radek Oprsal de la Progresul: iubita lui a fost omorîtă de o maşină în timp ce îl anunţa la telefon că vor avea încă un copil

Lucka, Romanka şi Radek. Fericiţi, fără să bănuiască niciodată că peste cîţiva ani destinul avea să îi despartă

Radek Oprsal este un fotbalist obişnuit la Progresul, fostul FC Naţional, dar duce cu el o poveste incredibil de dureroasă. Poate îl ştiţi, e tipul acela chel din apărare, de care nu prea treci uşor, dar care are momente cînd priveşte în gol de parcă zîmbeşte tandru unei fantome. Şi a găsit în fotbal cel mai bun prieten, care îl ajută să uite. Să mai suporte. Să trăiască. Prietena lui, Lucka, care îi era ca şi soţie, cu care avea o fetiţă, a murit în timp ce vorbea cu el la telefon. Tocmai ieşise de la ginecolog. Conducea maşina şi l-a sunat fericită să îi spună că vor mai avea o fată.

Ultimul telefon
„- Alo, Radek, te iubeeeeesc, te iubesc mult de tot!
– Şi eu, frumoasa mea! Gata, ai terminat? Cum eşti? Ce ţi-a spus doctorul?
– O să avem o fetiţă! Romanka o să aibă o surioară.”

Radek n-a mai apucat să răspundă. A auzit un zgomot infernal, apoi o tăcere neagră a întrerupt definitiv convorbirea. Frumoasa Lucka fusese izbită de o maşină, iar la sute de kilometri distanţă, Radek se uita ciudat la telefonul din mînă şi nu putea să priceapă că au fost ultimele cuvinte ale iubitei sale. Pe ecran a rămas scrisă doar data apelului: 20.07.2006.

Totuşi, Dumnezeu l-a ajutat
În maşină se afla şi prima lor fetiţă, Romanka. Micuţa a scăpat. „Îşi pusese centura. Lucky nu o avea deoarece femeile gravide nu o poartă„, povesteşte Radek şi faţa i se crispează ca să ascundă lacrimile: „Unde era Dumnezeu atunci?” se întreabă. La fel ca părinţii săi, e ateu. „Nu cred în Dumnezeu, dar cred în ceva anume, îi spun soartă. A fost ceva acolo care a salvat-o pe Romanka, fetiţa noastră„. Se îndepărtează pe aleea din Parcul cu Platani strîngînd la piept laptopul în care şi-a înghesuit clipele de fericire. Poze cu el şi Lucka împreună cu fetiţa lor, Romanka. „Acum, fotbalul mă ajută să trăiesc. Puteam să beau sau să mă droghez. Dar dreptunghiul ăsta verde e un prieten tare bun„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: